ARKADAŞLARIMA TAVSİYELER


YALNIZ OLAN ARKADAŞLARIMA:

Aşk bir kelebeğe benzer. Peşinden ne kadar koşarsan senden o kadar kaçar. Ama onu kendi halinde uçmaya bırakırsan, hiç beklemediğin bir anda sana gelir. Aşk seni mutlu eder ama çoğu zaman acı verir. Fakat kalbini gerçekten hak edene verirsen, işte aşk o zaman özeldir. Bu yüzden uygun zamanı bekle ve en iyisini seçmeye çalış.

TAM ANLAMIYLA YALNIZ OLMAYAN ARKADAŞLARIMA:

Aşk birisinin "mükemmel insan" olma durumu değil, senin olabileceğinin en iyisini olmana yardım edecek birisini bulmaya çalışmakla ilgili bir durumdur.

ÇAPKIN YAPIDAKİ ARKADAŞLARIMA:

Eğer umursamıyorsanız sakın "seni seviyorum" demeyin. Duygular hakkında konuşmayın. Gerçekten hissetmiyorsanız, eğer kalp kıracaksa, hiç bir hayata dokunmayın. Başlamayı düşünmüyorsanız sakın gelecek hakkında konuşmayın. Eğer tek yaptığınız yalan söylemekse sakın gözlerin içine bakmayın. Bir erkeğin yapabileceği en zalim davranış, kadının aşık olmasına izin vermektir. Eğer karşılık vermeyecekse, bu iki taraf için de geçerlidir.

KALBİ KIRIK ARKADAŞLARIMA:

Kalbiniz süresiz kırgın kalabilir, siz istediğiniz kadar. Ve müsaade ettiğiniz kadar derinden keser. Mücadeleniz; kırgınlıkları ne kadar sürdürdüğünüz değil, fakat onlardan bir şeyler öğrenebilmenizdir.

TECRÜBESİZ ARKADAŞLARIMA:

Aşık olun, ama sakın sendelemeyin. Ve tutarlı olun, ama çok ısrarcı olmayın. Israrcı olur ve üzerine aşırı düşerseniz, o zaman sizden uzaklaşacaktır. Onu anlayın ve değiştirmeye çalışmayın. İncinin, ama acıyı kalbinizde tutmayın.

PLATONİK ARKADAŞLARIMA:

Sevdiğinizin başkalarıyla mutlu olduğunu görmek sizi üzer. Ama sevdiğinizin sizinle mutsuz olduğunu görmek, size daha fazla acı verir.

İTİRAF ETMEKTEN ÇEKİNEN ARKADAŞLARIMA:

Eğer birisinden ayrıldıysanız aşk acı verir. Birisi sizden ayrılmışsa bu daha fazla acı verir. Ama sevdiğinizin, sizin ne hissettiğiniz hakkında fikri yoksa, bu en fazla acıyı verir.

DURUMU HALA KORUYAN ARKADAŞLARIMA:

Hayat hakkında üzücü olan "bir şekilde biriyle karşılaşıp onu gerçekten sevmeniz, ama en sonunda aslında her şeyin düşündüğünüz gibi olmadığını anlamanız ve yıllarınızı, buna değmeyecek biriyle harcamış olmanızdır." Eğer birlikte olduğunuz kişi, şimdi yaptıklarınıza ve ona verdiğiniz emeklere değmiyorsa, 10 yıl sonra da değmeyecektir. En iyisi, en kısa zamanda ondan kendinizi kurtarın ve kendi yolunuza gidin.
NİŞANLI ARKADAŞLARIMA:

Birbirinizle ne kadar uyumlu olduğunuzun ölçüsü birlikte ne kadar yıl geçirdiğiniz değil, birbirinizle ne kadar iyi anlaşabildiğinizdir.

EVLİ ARKADAŞLARIMA:

Aşk "bu senin hatan" demek değil, "üzgünüm" demektir. "Neredesin?" değil, "yanındayım" demektir. "Nasıl yapabildin?" değil, "anlıyorum" dur. "Keşke şöyle olsaydın" değil, "burada olduğundan mutluyum" dur.
Unknown
Unknown

sonraki
« Prev Post
önceki
Next Post »
Blogger tarafından desteklenmektedir.